Slaďounké croissanty

Potřebujeme:

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 200 g rostlinného tuku na pečení, 60 g krystalového cukru, 30 g droždí, 200 ml mléka, 2 žloutky, špetka citronové kůry, 1/2 KL soli, tuk na vymazání, vejce na potření
Náplň: čokoládový nebo nugátový krém, 200 g vlašských ořechů

Jak na to:

Do 100 ml vlažného mléka přidáme suroviny na kvásek a necháme odstát. Z jedné poloviny mouky, hotového kvásku, cukru, mléka, žloutku, citronové kůry a soli připravíme kynuté těsto, které necháme kynout 40 min. na chladu. Do zbývající mouky zamícháme tuk a vše vypracujeme na tukový bochánek, který dáme zchladit. Vykynuté těsto vyválíme na obdélník, do středu uložíme tukový bochánek, přeložíme jako obálku a rozválíme. Tento postup opakujeme 3x. Nakonec z vyváleného těsta vykrajujeme dlouho-stranné trojúhelníky. Do středu dáme čokoládový krém smíchaný s oříšky a svineme do rohlíků. Pečeme ve vyhřáté trouby při 200 ° C asi 20min. Posypeme moučkovým cukrem a můžeme se do slaďounkých croissantů zakousnout.

Podobné recepty:

Croissant, čokoládový chlebíček, Croissanty