Flambovaná panenka na hlívě s bramborovou slámou

Potřebujeme:

200 g vepřové panenky, 300 g hlívy ústřičné, 500 g brambor, 250 ml smetany, 200 ml bílého vína, 5 cl brandy, 1 pórek, máslo, olej, česnek, sůl, pepř

Jak na to:

Brambory nakrájíme na tenké proužky a opečeme z obou stran. Panenku nařízneme na proužky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Těsně před dopečením maso polijeme koňakem a flambovat. Hlívu také nakrájíme na tenké proužky a orestujeme na másle. Zalijeme vínem a smetanou a necháme vyvřít. Dochutíme solí a pepřem. Na talíř uložíme placku ze slámy, obložíme masem a dokola rozložíme hlívu s omáčkou. Dozdobíme nakrájeným pórkem.

Podobné recepty:

Flambována panenka, Marinovaná vepřová panenka na tymiánu, Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Flambovaná jablka, Flambováná broskev s mandlemi