Marinovaná vepřová panenka na tymiánu
600 g vepř. panenka, 100 g sušené houby, 100 g čerstvé žampiony, 100 g mražené houby, 1 dcl olivový olej, 1 dcl smetana 33%, 1 dcl kuřecí vývar (kuřátka), 2 ks mražené bramborové placky (na porci), sůl, černé mleté pepř, tymián, čerstvá petrželka, česnek
Jak na to:Vepřovou panenku nařízneme na 150-gramové kusy ve tvaru válce, osolíme, opepříme, přidáme tymián, zabalíme do alobalu a pečeme 12 minut. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, houby (žampiony). Kuřátka ochutíme polévkovým kořením a solí, a když změknou vyjmeme je. Do výpeku nalijeme vývar z lišek, necháme přejít varem a zjemníme smetanou. Bramborovou placku osmažíme.
Podobné recepty:Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Vepřová rolka v sezamové krustě, Vepřová panenka se švestkami a zapékaným bramborem, Vepřové soté s ananasem