Oravská konečná

4 kusy hovězí svíčkové, 4 plátky oravské slaniny, 1 bílou a 1 červenou cibuli, 1 zelenou, žlutou a červenou papriku, 3 rajčata, 1 domácí klobásu, 1 zakysanou smetanu, 1 sladkou smetanu, 5 na kolečka nakrájených předvařených brambor, steakové koření, pepř, polévkové koření a sůl
Jak na to:Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme spolu s nadrobno nakrájenými paprikami, rajčaty a bramborami, osolíme, opepříme a přidáme domácí klobásu. Po chvíli zalijeme zakysanou a sladkou smetanou a necháme přejít varem. Svíčkovou osolíme, opepříme, zabalíme do plátku slaniny a prudce opečeme. Maso podáváme pokryté teplou zeleninovou směsí, dozdobené petrželkou.
Podobné recepty:Salát a la grill party, Lehký předkrm z ústřic, Živánská pečeně, Maso pod broskví a plněné brambory, Těstovinový salát s cuketou