Knedlíky
4.6.2012

kyselé zelí, brambory, vejce, dětská krupice, máslo, sůl, mleté uzené maso, pepř, mouka, cibule, olej
Jak na to:Zelí opláchneme, nakrájíme na kratší nudličky a udusíme na oleji. Brambory uvaříme ve slané vodě, po vychladnutí je prolisujeme, přidáme k nim krupici, vejce a máslo a vypracujeme těsto, které vytvarujeme do hranolu. Potom ho rozkrájíme asi na centimetrové dílky, které dlaní rozmačkáme. Do středu vložíme nádivku vytvořenou z pomletého uzeného masa a koření. Vytvarujeme kuličku, kterou rozmačkáme na Pagáč. Vaříme ve vroucí vodě asi 7 min. Podáváme s kysaným zelím a vrch posypeme osmaženou cibulkou.
Podobné recepty:Plněné bramborové knedlíky, Tvarohové ovocné knedlíky, Tvarohové knedlíky se skořicí, Švestkové knedlíky, Houskové knedlíky