Tresčí polévka na zelenině

Potřebujeme:

500 g rybího filé, 4 mrkve, 2 póry, 1 celer, 1 stroužek česneku, 2 zeleninové bujóny, sůl, mletý bílý pepř, petrželka, citrónová šťáva

Jak na to:

Rybu opláchneme, vložíme do mísy a rozdrobíme na drobné kousky. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme na jemno nasekanou petrželkou, promícháme a necháme alespoň ½ hodiny marinovat. Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, celer na kousky. Do vody vložíme bujóny, osolíme, opepříme, pak přidáme zeleninu a vaříme 10 - 15 minut. Rybu vložíme do polévky a vaříme 5 minut. Servírujeme posypané petrželkou.

Podobné recepty:

Tresčí polévka, Tresčí játra s cibulí, Sýrová roláda, Sýrová roláda, Treska s bylinkami