Treska s bylinkami

31.1.2011
Potřebujeme:

4 steaky z tresky skvrnité po 250 g, šťáva z jednoho citrónu, sůl, čerstvě mletý pepř, 150 g divokých bylinek (šťovík, řeřicha potoční, kopřivy, pampeliška, lichořeřišnice, ptačinec), 250 ml rybího vývaru, 2 lžíce suchého vermutu, 50 g vychlazeného másla

Jak na to:

Tresčí steaky opláchneme a osušíme. Pokapeme je citrónovou šťávou a vetřeme do nich sůl s pepřem. Bylinky přebereme, opláchneme a osušíme, polovinu bylinek dáme na vložku pařáku. Na ně naskládáme tresčí steaky a položíme zbývající bylinky. V hrnci rozehřejeme rybí vývar s vermutem. Zasuneme vložku a přikryté zvolna vaříme v páře 16-18 minut. Do horkého vývaru postupně zašleháme na kousky nakrájené ledové máslo a omáčku ihned podáváme s treskou.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé s anglickou slaninou, Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Nakládaný sýr feta, Falešná treska