Omeleta s ovocem

Potřebujeme:

400 g čerstvého ovoce (jablko, kiwi, banán, hrozny), 4 vejce, 8 PL mléka, 4 PL polohrubé mouky, 1 PL vanilkového cukru, 1 PL krupicového cukru, 1 citron, olej, sůl, šlehačka, a ovoce na ozdobení

Jak na to:

Bílky oddělíme od žloutek a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s krupicového cukru, moukou, lžičkou nastrouhané kůry z omytého citronu, mlékem a vanilkovým cukrem. Do žloutkového těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Na panev zahřejeme olej a upečeme čtyři omelety. Ovoce pokrájíme, naplníme jím omelety, přehneme a ozdobíme šlehačkou.

Podobné recepty:

Sýrová omeleta, Sýrová omeleta, Jablečná omeleta, Koláč s ovocem, Královská omeleta