Zelná polévka

Potřebujeme:

500 g kysaného zelí, 300 g uzeného vepřového žebra, 200 g fazolí z konzervy, 6 brambor nakrájených na kostičky, 2 klobásy, 2 cibule, 3 PL polohrubé mouky, 1 PL mleté ​​papriky, sůl, pepř, polévkové koření, olej

Jak na to:

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí, uzené žebro, zalijeme vodou a vaříme doměkka asi ½ hodiny. Potom žebro obereme a maso nakrájíme. Do polévky přidáme brambory, fazole a nakrájenou klobásu. Z mouky, oleje, mleté ​​papriky, mletého pepře uděláme jíšku, kterou polévku zahustíme.

Podobné recepty:

Zelná polévka, Zelná polévka, Růžová polévka - zelná, Řepovo-zelná polévka, Kyselá zelná polévka