Bažanti vývar se špenátovými knedlíčky
850 g bažanta, 1,9 l vody, 70 g cibule, 300 g kořenové zeleniny, celé nové koření, celý pepř, česnek, pórek, pažitka a sůl
Knedlíčky: 6 rohlíků, 250 ml mléka, 4 vejce, 350 g špenátu, mletý pepř, máslo, česnek a sůl
Z bažanta, kořenové zeleniny, cibule, česneku, pažitky, koření, soli a vody uvaříme na mírném ohni silný bažanti vývar. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Přidáme vejce, sůl, máslo, česnek, na jemno pokrájený špenát a podle potřeby mléko. Opepříme a vypracujeme tuhou směs. Tvarujeme knedlíčky, které 3 až 5 minut vyvářet ve vroucí vodě. Polévku podáváme s knedlíčky ozdobenou pažitkou nebo petrželkou.
Podobné recepty:Hovězí polévka s knedlíčky, Brokolicová polévka s květákový knedlíčky, Polévka s játrovými knedlíčky, Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky, Knedlíčky