Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky
250 g mletého masa (napůl hovězí a napůl vepřové), 1 stroužek česneku, půl polévkové lžíce mouky, 2 vejce, 5 šálků vývaru, 4 malé karotky, 100 g vlasových nudlí, půl pórku, 1 kávová lžička sójové omáčky, sůl.
Jak na to:Mleté maso smícháme s lisovaným česnekem, moukou, vajíčky a dobře prohněteme. Utvoříme malé knedlíčky. Vývar přivedeme do varu a přidáme nakrájenou karotku. Knedlíčky dáme do vroucího vývaru a vaříme na mírném plameni 10-15 minut. Během vaření sbíráme z polévky tuk. Nudle uvaříme zvlášť a přidáme je do polévky těsně před podáváním. Přidáme na tenounká kolečka nakrájený pórek, sůl a sójovou omáčku. Aby polévka zůstala čirá, nesmí se už vařit.
Podobné recepty:Hovězí polévka s knedlíčky, Brokolicová polévka se sýrovými knedlíčky, Drůbková polévka s knedlíčky, Brokolicová polévka s květákový knedlíčky, Japonská polévka z mušlí