Marlenka

1 kg hladké mouky, 2 čerstvé velké vejce, 2 PL medu, 2 PL jedlé sody na pečení, 200 g jemného krystalového cukru, ½ kg kondenzovaného mléka, ½ kg krémového másla, 100 g margarínu, 50 g vlašských ořechů na sucho opražených a na hrubě sekaných (nemusí být)
Jak na to:Margarín s cukrem, vejci a medem dobře vyšlehejte. Postavte na mírný oheň a pomalu zahřívejte. Přidejte sodu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné, ne příliš tuhé těsto, které rozdělte na 12 - 13 dílů. Vyválejte je na kulaté, stejně velké pláty a postupně je upečte
Krém: Máslo vyšleháme s kondenzovaným mlékem na hladkou hmotu. Krémem potřete upečené pláty těsta (kromě jednoho) a poklademe je na sebe. Nenatřený plát rozdrobte, smíchejte s ořechy a směsí posypte krémem potřený povrch dortu. Dort odložte na chladné místo (ne do chladničky) na 7 - 8 hodin - pak krájejte a podávejte.