Marlenka

Potřebujeme:

Na těsto: 1 kg hladké mouky, 2 vejce, 2 Pl medu, 2 Čl sody Bicarbonate, 200 g kryst.cukru, 100 g margarínu
Náplň: 500 g Salka, 500 g másla, 50g ořechů opražených a nahrubo posekaných

Jak na to:

Margarín s cukrem, vejci a medem dobře vyšleháme. Postavíme na vodní lázeň a zahřejeme. Přidáme sodu bicarbónu a tolik mouky, aby bylo těsto nepříliš husté. Rozdělíme na 5 dílů. Vyválíme a upečeme při 220 C. Náplň: Máslo vyšleháme s šálkem na hladkou hmotu. Plníme pláty. Jeden plát rozdrtíme v misce a smícháme s opraženými ořechy a naneseme na poslední plát, který je natřen krémem. Odložíme do chladné místnosti na jeden den. Pak nakrájíme a podáváme.
Tip: Pokud budete Salko vařit v konzervě ve vodě 2 hodiny, můžete si z něj udělat karamel.

Podobné recepty:

Domácí Marlenka, Marlenka, Marlenka, Marlenka, Marlenka