Lívance s lesní směsí a šlehačkou
27.6.2012
250 g hladké mouky, 1 PL cukru 2 jablka, 10 g droždí, ¼ l mléka, máslo, lesní směs, šlehačka, višňový džem, vejce, sůl, kůra z citronu, olej
Jak na to:Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme ušlehané vejce, cukr a sůl. Za stálého míchání přidáváme mouku, dokud nevznikne řídké těsto. Po vykynutí zamícháme do těsta vyloupané nastrouhaná jablka a nastrouhanou kůru z citronu. Těsto naléváme lžící na horkou, olejem vymaštěnou pánev a pečeme. Hotové lívance pokapeme máslem, potřeme džemem a šlehačkou.
Podobné recepty:Kefírové lívance, Jogurtové lívance, Karibská gofri, Lívance z ovesných vloček, Jablkové lívance