Jablkové lívance

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 500 g nastrouhají jablek, 500 ml mléka, 100 ml oleje, 40 g cukru, 10 g droždí, 3 vajíčka, sůl, malinový džem, šlehačka

Jak na to:

Z vlažného mléka, kvasnic a cukru připravíme kvásek, který necháme 10 minut odstát. Do mouky přidáme sůl, žloutky, vlažné mléko a kvásek. Vypracujeme polohusté těsto, do kterého přimícháme tuhý sníh z bílků a nastrouhaná jablka. Těsto necháme 15 minut nakynout a naběračkou tvarujeme na rozpáleném tuku lívance. Pečeme na mírném ohni z obou stran, dokud povrch pěkně nezezlátne. Před servírováním lívance potřeme džemem a dozdobíme šlehačkou.

Podobné recepty:

Kefírové lívance, Jogurtové lívance, Rychlé jablkové lívance, Jablkové lívance, Šunkové lívance