Rýže s klobásou
1.8.2012

300 g klobásy, 300 g rýže, 80 g másla, 60 g strouhaného parmezánu, 1 l vývaru, 1 dcl bílého vína, 1 cibule, 1 sáček šafránu, sůl
Jak na to:Klobásu nakrájíme na kolečka a osmahneme v hrnci, ve kterém jsme rozpustily máslo. Přidáme na jemno pokrájenou cibulí. Když klobása začne chytat barvu, podlijeme ji vínem, které necháme odpařit a přidáme rýži. Vaříme při častém míchání, postupně přidáváme šafrán a přiléváme vývar, osolíme, přidáme 30 g parmezánu a dovaříme. Před servírováním vmícháme trochu másla a posypeme zbylým parmazánem.
Podobné recepty:Zelí s točenou klobásou, Rýže s klobásou, Bulharská fazole s opečenou klobásou, Zapékaná kapusta s uzeninou, Myjavské kapustice se švestkami