Bulharská fazole s opečenou klobásou

19.10.2011
Potřebujeme:

300 g bílé fazole, sůl, 2 bobkové listy, 1 cibule, 3 zelené papriky, 2 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř, cukr, 200 g uzené klobásy, olej

Jak na to:

Dopředu namočené fazole scedíme, vložíme do čisté vody osolíme a vaříme téměř doměkka. Na rozehřátém oleji zpěníme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné pokrájené papriky, pokrájená rajčata, fazole a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, okořeníme a uvaříme doměkka. Ochutíme cukrem a podáváme s opečenou klobásou.

Podobné recepty:

Tmavá fazolová, Bulharská fazolová polévka Čorba, Čočkovo-fazolová, Fazolový salát s klobásou, Fazolový salát s klobásou