Kuře na šafránu

Potřebujeme:

kuře, 400g pokrájených konzervovaných rajčat, 1 malá cibulka, 1 stroužek česneku, 175 g sušených celých meruněk, 2 KL mleté ​​skořice, šafrán, 3 PL citronové šťávy, 1 PL olivového oleje, 50 g sušených meruněk, 3 PL mandlových vloček, 2 PL rozinek, koření a sůl

Jak na to:

Konzervu rajčat smícháme s 4,5 dcl vody. Přidáme šafrán, citrónovou šťávu a skořici. Polovinu hmoty nalijeme do zapékací nádoby. Přidáme cibuli, česnek a sušené celé meruňky. Nakonec do nádoby vložíme naporcované kuře a dáme do trouby zapékat. Na oleji osmahneme mandle, přidáme šťávu s citrónu, nakrájené sušené meruňky, rozinky a necháme dusit. Nakonec přidáme 2 polovinu rajčatové hmoty a tím zaléváme během pečení kuře. Podáváme s uvařenými bramborami.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Kuře, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře