Vepřová kýta v zeleninové omáčce

Potřebujeme:

600 g vepřové kýty, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 1 feferonka, 30 g slaniny, 200 g zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 2 PL bílého vína 1 PL citronové šťávy, 1 KL hořčice, olej, ocet , vývar, sůl, pepř, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián

Jak na to:

Maso omyjeme, odřízneme přebytečný tuk a prošpikujeme slaninou. Do hrnce dáme olej, vložíme nakrájenou zeleninu, slaninu a podlijeme trochou vína. Přidáme osolené a opepřené maso, nakrájenou feferonku a dusíme do změknutí. Během dušení podléváme vývarem. Pak vše přendáme na plech, vložíme do trouby a pečeme 1 hodinu při 180 ° C. Smetanu, mouku, hořčici, vývar, víno a citronovou šťávu smícháme a každých 15 minut podléváme maso.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřové maso po uhersky