Vepřové řízky s bramborovým ježkem
8.8.2012

50 dkg brambor, 50 dkg vepřového karé, 2 mrkve, 2 petržele, 250 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 10 dkg polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, pepř, olej
Jak na to:Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, dáme na olej a osmahneme. Hotové maso vyjmeme, do výpeku dáme nastrouhanou mrkev a petržel, podlijeme vodou a podusíme. Nakonec přidáme jogurt, šlehačku, necháme sevřít a omáčka je hotová. Nastrouhané brambory osolíme, přidáme vejce, mouku a třeme. Do rozpáleného oleje vkládáme polévkovou lžící bramborové těsto. Vysmažením nám vznikne ježek. Bramborový ježci podáváme s omáčkou a masem.
Podobné recepty:Vepřové řízky s jablky, Tvarůžkový plněný řízek, Vepřové na česneku, Pikantní vepřové řízky, Marináda na vepřové řízky