Vegetariánské rizoto
17.7.2012

650 ml zeleninového vývaru, 400 g rýže, 100 g sóji, 1 cuketa, 1 mrkev, 1 pórek a olej
Jak na to:V lehce osolené vodě uvaříme sóju, scedíme a vývar odložíme bokem. Rýži na oleji orestujeme až zesklovatí a zalijeme horkým vývarem. Dusíme do měkka, asi 20 minut za průběžného dolévání vývaru. Cuketu, pórek a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, orestujeme na oleji a zalijeme odloženým sójovým vývarem. Rýži smícháme se zeleninou a sójou, spolu dobře prohřejeme a můžeme servírovat posypané strouhaným sýrem.
Podobné recepty:Vegetariánské kung-pao, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto