Jehněčí kotlety s houskovým knedlíkem a kaší z červeného zelí

11.7.2012
Potřebujeme:

800 g jehněčích kotlet, 40 g pečiva, 4,5 g droždí, 1 l mléka, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 300 g červené řepy, 80 g slaniny, 10 g škrobové moučky, grilovací koření, mořská sůl a pepř čtyř druhů

Jak na to:

Droždí rozmícháme v trošce teplého mléka a necháme nakynout. Do mouky přidáme sůl, vejce a rozšleháme v malém množství mléka, kvásek a zbytek mléka a dobře vypracujeme na těsto. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené pečivo a těsto necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na rovnoměrné díly a vyválíme na podlouhlé šišky. Připravené šišky se vloží do vařící osolené vody a vaří asi 20-25 min. Během vaření se občas obrátí, uvařené se vyberou a propícháme vidličkou. Jehněčí kotlety se jemně překlepy, osolena a okoření, upečeme je na horké plotně z obou stran. Červenou řepu uvaříme ve slupce v osolené vodě. Uvařenou oloupeme a rozmixujeme mixérem na hustou kaši, dochutíme solí a kořene. Slaninu nakrájíme na jemné proužky, opečeme na pánvi. Když je slaninka pěkně opečená zahustíme zásypem škrobové moučky. Knedlík nařežeme na stejně silné plátky a uložíme vějířovitě na talíř, červenou kaši formou uložíme na kraj talíře, jehněčí kotlety opřeme o knedlík a přelijeme slaninová omáčkou.

Podobné recepty:

Halí beí kuře v zelí, Medové kachní prsa, Segedínské vepřové kotlety, Pečené jehněčí kotlety, Hřbet s cizrnovým pyré