Rybí ragů s čočkou

22.8.2012
Potřebujeme:

4 porce
25 dkg tuňáka, 25 dkg čočky, 2 stonky celeru, 4 rajčata, 2 kostky zeleninové polévky, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hřebíček, mletý koriandr, 1 stonek mateřídoušky, 1 bobkový list, 1 svazek petržele, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Jednu cibuli nakrájíme na kostičky, do druhé vsuneme hřebíček. Rybu nakrájíme na dlouhé, tenké plátky. Stonek celeru nakrájíme. Rajčata oloupeme a pohmoždil. Necháme sevřít 1 litr vody a rozpustíme v něm polévkové kostky. Na oleji do zlatová upečeme nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, celerovou nať a rybu, přičemž masu často mícháme. Přidáme rajčata, zeleninovou polévku, koriandr, mateřídoušku, bobkový list, petržel, cibuli s hřebíčkem a ochutíme solí a pepřem. Necháme sevřít a přidáme i čočku, kterou jsme předchozí den namočili do vody. Zakryjeme a vaříme, dokud čočka nezměkne.

Podobné recepty:

Bramborové válečky se zelím a čočkou, Rybí ragú, Marinovaný celer s rybí majonézou, Kyselá garnátová polévka, Zapečené rybí filé