Živánska

Potřebujeme:

500 g vepřové krkovičky, 3 cibule, 2-3 stroužky česneku, 3 rajčata, 2 zelené papriky, cca 10ks brambor, sůl, pepř, sladká červená paprika, grilovací koření, alobal, olej

Jak na to:

Maso nakrájíme na pláty, vyklepeme, osolíme, z obou stran také opepříme a opaprikujeme. Na oleji nebo sádle zprudka opečeme z obou stran, vyjmeme. Ve výpeku opečeme do zlatová na kostičky nakrájenou 1 cibuli, přidáme znovu maso, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Brambory očistíme a nakrájíme na kolečka, poklademe na pekáč, osolíme, na ně poklademe podušené maso, na maso dáme kolečka cibule, rajčat, papriky, česnekem posypeme, dáme opět brambory, osolíme, přidáme grilovací koření, polijeme šťávou z masa a přikryjeme alobalem. Takto pečeme v troubě alespoň 45 minut, pak odkryjeme a ještě tak 15 minut pečeme.

Podobné recepty:

Živánská na rožni, Živánská, Živánska , Živánská koliba, Živánská pečeně se šalvějí