Krkovička s gulášovou šťávou

4 plátky vepřové krkovičky bez kosti, plnotučná hořčice, sůl, pepř, gulášová šťáva, 3 střední cibule, 2 lžíce mleté sladké papriky, 400 ml vody, 3 stroužky česneku, hrst majoránky, kmín, chlebová střídka; na zahuštění potřebujeme sůl, černé koření, olej
Jak na to:Krkovičku osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, trošku polijeme olejem. Necháme přes noc odležet v chladničce. Krkovičku prudce opečeme na oleji z obou stran. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, spolu s kmínem orestujeme na oleji, krátce zpěníme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, krátce povaříme cca. 15 min, dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme na jemno nadrobenou chlebovou střídu nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy. Do omáčky přidáme opečené maso a vše spolu ještě 10 - 15 min, zvolna provaříme.
Podobné recepty:Vepřová krkovička se šťávou, Hřibový guláš, Kremžská krkovička, Krkovička na víně, Krkovička na vinohradský způsob