Halušky-noky

Potřebujeme:

(10 porcí)
1000 g hrubé mouky, 10g prášku do pečiva, 320g mléka, 2 vejce, 30g soli, 100 g oleje

Jak na to:

Do prosáté hrubé mouky přidáme prášek do pečiva, mléko a vodu s rozšlehaným vejcem. Osolíme a zamícháme na těsto. Připravené těsto zavařujeme (protlačovat přes haluškovač) do vroucí osolené vody. Po zavařený je zlehka zamícháme, aby se nepřichytily na dno. Uvařené halušky vybíráme kulatým cedníkem, propláchneme studenou vodou a tak vroucí vodou. Scedíme a omastíme olejem. Podáváme jako přílohu k omáčkám.

Podobné recepty:

Brokolicová polévka s kvasnicovo-mrkvovým noky, Halušky se sýrem, Halušky, Špenátové noky se sýrovou omáčkou, Rajčatová polévka s haluškami