Boršč bez masa

Potřebujeme:

10 brambor, 2 hovězí bujóny, vegeta, 2 cibule, olej ,5-6 řep ,5-6 mrkví, 1 rajčatový protlak, štiplavá červená paprika, pepř, kysané zelí, natě z celeru a petržele

Jak na to:

Do vody dáme vařit brambory nakrájené na větší kostky, ke kterým vložíme i bujóny. Nevaříme úplně do měkka. Asi 1/3 brambor vyjmeme a pomačkáme / jako jíška /. Na oleji uděláme cibulku do sklovitá, přidáme červenou řepu a mrkev. Spolu dusíme do měkka. Když je vše měkké přidáme kysané zelí a rajčatový protlak. Vše řádně promícháme. Vložíme do bramborového vývaru. Necháme přejít varem a přidáme podle chuti koření a červenou papriku. Tato polévka by měla být štiplavější. A nakonec přidáme zelenou petrželku a nať z celeru.

Podobné recepty:

Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Běloruský boršč