Hovězí řízky naložené v zelenině
3.9.2012

4 hovězí řízky, 100 g míchané zeleniny, 50 g cibule, 50 g sádla, 20 g hrubé mouky, sůl, pepř
Jak na to:Odblaňené maso naklepeme, osolíme, opepříme a dejte do malé nádoby po vrstvách, střídejte se zeleninou a cibulí pokrájenou na kolečka. Navrch dejte zeleninu a cibuli, zatižte a odložíme na několik dní do chladu.
Potom maso se zeleninou dejte na horkou mast a za častého podlévání dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, zeleninu zasypte moukou, osmahneme, rozřeďte vodou, povařte a přeceďte. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Řízky pantáty Třísky, Hovězí roštěná s cibulí, Hovězí řízky na opak, Grilované hovězí roštěná s cibulí, Grilovaná hovězí roštěná se sardelovou pastou