Rajčatová polévka s bazalkou

Potřebujeme:

10 g másla, 4 rajčata, 1 lžičku rajského protlaku, 600 ml masového vývaru, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 PL čerstvě nakrájené bazalky (může být i sušená), špetka cukru, sůl

Jak na to:

Rajčata spařte vroucí vodou, opláchněte studenou vodou, oloupejte, vyberte stopku a zrnka a nadrobno nasekejte. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nasekejte a česnek prolisujeme. Na másle poduste zakrytou cibuli, česnek a rajčata 4 min. při výkonu 600 W. Přidejte bazalku, rajčatový protlak, cukr a vývar. Polévku vařte přikrytou 10 min.

Podobné recepty:

Jahodová polévka, Vaječná - rajčatová polévka, Rajčatová sherry polévka s medem, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka