Plněné vepřové maso na sladkokyselou

Potřebujeme:

1, 5 kg vepřového masa, 200 g meruňkového kompotu, 1 PL hořčice, 3 cibule, 20 g másla, 2 citrony, 2 karotky, 50 ml octa, 50 ml masového vývaru, 1 PL maizeny, cukr, pepř, sůl

Jak na to:

Troubu předehřejte na 180 ° C. Maso očistěte, omyjte, osušte a ostrým nožem do něj nařežte otvor. Kompot sceďte, nechte okapat a nadrobno nakrájejte. V misce smíchejte ovoce, hořčici, pepř a jednu nakrájenou cibuli. 2/3 náplně dejte do otvoru, který uzavřete dřevěnými párátky. Maso z každé strany osolte a opepřete. V pekáči zahřejte máslo, maso z každé strany prudce opečte. Citrony umyjte pod horkou vodou, překrojte na čtyři části tak, aby se ještě držely pohromadě a vložte k masu do pekáče. Zbývající cibule oloupejte a podobně překrojte na čtyři části. Spolu s očištěnou a nadrobno nakrájenou karotkou dejte do pekáče, podlijeme octem a vývarem, který jste připravili podle návodu na obalu. Pekáč vložte do předehřáté trouby, přikryjte a duste asi 2 hod. Odkryjte, maso potřete zbylou nádivkou a pečte ještě 30 min. Maso vyjměte, výpek nechte sevřít, maizenu nahladko rozmíchejte v troše vody, vlijte, nechte přejít varem a zahustíme. Podle potřeby zahustíme solí, pepřem a cukrem.

Podobné recepty:

Vepřové řízky plněné kuřecí játry, Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso, Vepřové karé plněné bylinkovým sýrem, Plněné medailonky