Pečené maso na pivě s kmínem

Potřebujeme:

1, 5 kg vepřového masa na pečení (s kůží a bez kostí), 1 lžičku celé kmínu, 200 g cibule, 6 stroužků česneku, 0, 33 l světlého piva, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Troubu předehřejte na 220 ° C. Maso osolte a opepřete. Pekáč naplňte na 2 prsty vysoko osolenou vodou, nechte sevřít. Vložte maso kůží dolů, dejte do předehřáté trouby a pečte 20 min. Potom teplotu snižte na 200 ° C, pekáč s masem vyjměte z trouby, obraťte ho, kůžičku nařízněte ostrým nožem do mřížky. Vložte zpět do pekáče kůžičkou nahoru a posypte kmínem. Cibuli a česnek oloupejte, po hodině pečení maso podlijte 1/3 piva, po čase podlijeme ještě dvakrát. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, pečte ještě hodinu. Upečené maso vyjměte z pekáče, omáčku přeceďte přes husté síto. Maso nakrájejte na plátky.
Jako přílohu doporučujeme bramborové placky a jablečný kompot.

Podobné recepty:

Divočák na pivě, Pečené vepřové kotlety, Kapr na pivě, Pečené koleno na pivu, Pečené brambory