Zvolenské roštěnky

Potřebujeme:

4 - 5 roštěnek, 4 PL oleje, 2 párky, 10 dkg slaniny, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, 2 - 3 papriky, 20 dkg sterilizovaného hrášku, 1 lžíce hladké mouky, trochu vývaru z kostky, mletý černý pepř, sůl

Jak na to:

Roštěnky opláchněte, osušte, naklepeme, na krajích nařízněte, aby se nekroutily, osolte, opepřete a na oleji prudce z obou stran opečte. Zmírníte oheň, přidejte párky nakrájené na poloviny a na okrajích prořezány do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy nařezanou slaninu a společně dopečeme. Roštěnky podlijte trochou vývaru a duste do měkka za občasného podlévání a obracení.
Mezitím na 1 PL másla poduste nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte hladkou mletou papriku, osmahneme. Vložte na proužky nakrájenou kapii, hrášek a poduste. Měkké roštěnky, párky a slaninu vyberte a uchovejte v teple. Šťávu vyduste na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povařte, zjemněte máslem a ještě chvíli vařte. Roštěnky podávejte přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dejte hromádku dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo opečené brambory.

Podobné recepty:

Italské hovězí roštěnky, Roštěnky za odměnu, Pivní roštěnky, Zapékané roštěnky se sýrem, Roštěnky na starý způsob