Mexické tortilly s uzeninou a pečenými bramborami

Potřebujeme:

- 10 ks, ¼ kg hladké kukuřičné mouky, 50 g rostlinného tuku, asi 1, 5 dl vody, 10 g prášku do pečiva, špetka soli, olej na smažení, mouka na posypání desky
Náplň: ½ kg očištěných věrných brambor, 300 g pikantní klobásy, 1 cibule, nasekaná petrželové nať, 2 stroužky česneku, olej, pepř, sůl

Jak na to:

Mouku, prášek do pečiva a sůl prosejte do mísy. Přidejte změklý tuk a rukama zpracujte, přilijte vodu a vypracujte hladké těsto (pokud se lepí, přidejte mouku). Udělejte bochník, zakryjte ho utěrkou a nechte asi 15 min. odpočívat. Těsto rozdělte na 10 dílů, opět udělejte bochánky dalších 15 min. přikryté utěrkou. Potom ho rozválejte na pomoučněném vále na placky a usmažte je z obou stran na oleji.
Na zahřátém oleji zpěňte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte brambory pokrájené na menší kostky a 10 min. restujte. Přidejte klobásu, nakrájenou na kostičky, osolte, opepřete, krátce poduste sekanou petrželkou. Každou tortillu přeložte na polovinu a pak ještě jednou, aby nevznikl trojúhelník. Vzniklou kapsu naplňte připravenou směsí a hned podávejte.

Podobné recepty:

Mexické tortilly s kuřecími prsy, Kuře na kysaném zelí, Tortilla a la Hawai, Zapékané fazole, Mexické zapékané maso