Hobliny z husích jater s medově - ovocnou omáčkou

5.9.2012
Potřebujeme:

200 g husích jater, 150 g třešní, 1 PL medu, 1 pomeranč, 1 PL třešňového džemu, 200 g vařených brambor, 2 bílky, muškátový květ, 10 cl olivového oleje, 1 lžičku skořice, kuřecí vývar, 5 cl červeného vína, 5 cl portského vína, bazalka, pepř, sůl

Jak na to:

Upečenou husí játru zabalte do fólie a nechte v mrazáku zmrznout. Před podáváním jídla ji vyjměte a velmi ostrým nožem (nebo na nářezovém stroji) ji pokrájejte na tenké plátky, které se budou kroutit jako hobliny. Podávejte polité omáčkou a s bramborovými noky.

Omáčka: Na medu orestujte vypeckované třešně, přidejte šťávu a kůru z pomeranče, džem, vývar, červené a portské víno. Rozmíchejte a propasírujte.

Bramborové halušky: Uvařené brambory rozšlehejte metličkou, dochuťte solí, pepřem a přidejte muškátový květ. Vmíchejte sníh z bílků a lžící tvarujte noky, které opečte na rozpáleném tuku dozlatova.
Zahřejte olej asi na 50 ° C a opatrně do něj vmíchejte skořici. Vychladlým vzniklým skořicovým olejem pokapejte bramborové halušky.

Podobné recepty:

Husí játra, Husí játra se žampiony, Paštika z husích jater, Plněné bramborové lokše, Husí játra s hruškami