Jehněčí na jehle

Potřebujeme:

1/2 kg jehněčího masa z kýty, 100 g uzeného vepřového bůčku, 2 stroužky česneku, 350 g cibulek ve sladkokyselém nálevu, 1 zelená paprika, 2 rajčata, tymián, 3 lodyhy rozmarýnu, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso odblaníme, nakrájejte na kostičky a bůček na plátky ve velikosti masa. Sůl promíchejte s kořením, přidejte prolisovaný česnek a vymíchejte. Maso vložte do mísy a důkladně promíchejte s česnekovou pastou. Cibulky sceďte, papriku nakrájejte na kostičky a rajčata na osminky. Na kovovou jehlu střídavě napichujte cibulku, papriku, maso, bůček a rajče. Posypte nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Maso na jehle rozložte na pekáč a ve vyhřáté troubě upečte.

Podobné recepty:

Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s nivou, Jehněčí s nivou