Pikantní jehněčí guláš

6.9.2012
Potřebujeme:

600 g jehněčího masa, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 125 ml červeného vína, rajčatový protlak, 1 červená paprika, 50 g strouhaného tmavého chleba, 1 PL pochoutkový zakysané smetany, olej, mletá červená paprika, sůl

Jak na to:

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidejte na kostky nakrájené maso, mírně osolte, zaprášíme mletou červenou paprikou, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, chilli papričky, podlijeme vodu a přikryté vařte. Podle potřeby maso podlévejte vodou. Když je maso měkké, přidejte nakrájenou červenou papriku, červené víno a spolu chvíli povařte. Na závěr podle potřeby zahustíme strouhaným tmavým chlebem. Podávejte s pochoutkový zakysanou smetanou a bílým chlebem.

Podobné recepty:

Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s nivou, Jehněčí s nivou