Kořeněný hovězí tokán

Potřebujeme:

600 g libového hovězího masa, 50 g uzené slaniny, 1 větší cibule, 1 rajče, 1 zelená paprika, sádlo, pepř

Jak na to:

Hovězí maso a uzenou slaninu nakrájejte na plátky silné asi 1,5 cm. Slaninu opečte a mast slijte. Tuto mast přidejte k normálnímu tuku, ve kterém upražte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte maso a propečte, potom zřeďte malým množstvím vody a poduste. Ochuťte rajčetem, zelenou paprikou a na špičku nože mletým pepřem. Přikryté duste doměkka.
Opečte na sádle, přičemž přidejte opečené kusy slaniny, několik minut i s nimi pečte a znovu podlijeme vodou, se kterou duste dalších 10 min.

TIP: Pokud máte rádi hustší šťávu, můžete do masti nasypat při játrech trochu mouky.

Podobné recepty:

Hovězí tokáň na majoránce, Hovězí tokáň, Hovězí tokáň, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky