Hovězí tokáň

25.11.2010
Potřebujeme:

hovězí maso, může být přední,zadní nebo i kližka,cibule,sádlo,sůl, pepř,hladká mouka,různobarevné papriky,rajský protlak

Jak na to:

Maso nakrájíme na menší kostičky.Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dorůžova.Vložíme maso, osolíme, popř. opepříme, promícháme a podusíme, potom mírně podlejeme vodou a dusíme ve vlastní šťávě.Až je maso poloměkké, zaprášíme hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou a dusíme doměkka.Paprikové lusky nakrájíme na nudličky, vložíme do pánvičky s tukem, osmahneme a přidáme rajský protlak, trochu podusíme a přidáme k masu, společně podusíme. Podle chuti přisolíme.Jako příloha může být téměř cokoliv: těstoviny, knedlík, rýže nebo i brambory.

Podobné recepty:

Hovězí tokáň na majoránce, Kořeněný hovězí tokán, Hovězí tokáň, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky