Vepřové medailonky na červeném víně

Potřebujeme:

12 menších vepřových plátků (nejlépe z panenky šrůtkou), 2 PL oleje, ½ lžičky mletého pepře, sůl
Omáčka: 800 g šalotky, 2 větvičky rozmarýnu, 2 větvičky tymiánu, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 3 dl portského , 3 dl červeného vína, 2 lžíce maizeny, 3 PL švestkových povidel

Jak na to:

Maso omyjte, osušte, nakrájejte na silnější plátky a trochu naklepeme. Opékejte na rozpáleném oleji z každé strany 5-8 min. do měkka. Osolte, opepřete, vyberte a udržujte teplé.
Do výpeku přidejte zbytek oleje, na osminky nakrájenou šalotku, posekanou větvičku rozmarýnu a tymiánu, česnek a krátce orestujte. Zalijte portským a červeným vínem a asi 15 min. duste. Výpek můžete propasírovat. zahustíte švestkovými povidly, maizenou rozpuštěnou v troše vody. Dochuťte solí, pepřem.
Podávejte s těstovinami, ozdobené bylinkami.

Podobné recepty:

Vepřové medailonky s ovocem, Vepřové medailonky plněné olivami se smetanovou omáčkou, Topinambury na červeném víně, Krůtí medailonky ve vinném těstíčku, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu