Jablečný štrúdl

Těsto: 25 dkg hladké mouky, 25 dkg tuku na pečení, 1 tvaroh (asi 25 dkg)
Náplň: strouhaná jablka, sekané vlašské ořechy, rozinky, cukr, mletá skořice, strouhanka
Z mouky, tuku, tvarohu a špetky soli vypracujte těsto a rozdělte na 4 části, které vyválejte na obdélníky. Boky delší strany obdélníka naříznete asi do 1/3 ozdobným kolečkem (rádýlkem), do středu dejte nádivku, boky zapleťte přeložením přes nádivku, potřete vejcem, uložte na plech a upečte dozlatova.
TIP: Podávejte teplé a křupavé.
Tvarohový a jablečný štrúdl, Jablečný štrúdl, Kokosovo-jablečný štrúdl, Štrůdl trochu jinak, Jednoduchý jablečný závin