Boršč
17.9.2012

300 g hovězího masa, libovolná zelenina, 200 g zelí, 200 g červené řepy, 1 malý rajčatový protlak, sádlo, pepř, bobkový list
Jak na to:Maso dejte vařit ve studené vodě do otevřeného tlakového hrnce.
Mezitím upražte na troše sádla libovolnou zeleninu, kterou podlijeme vývarem z kostí a několik minut duste, nakonec přilijte k masu. Přidejte nakrájenou zelí, nakrájenou červenou řepu, osolte a ochuťte na špičku nože mletým pepřem, bobkovým listem a rajčatovým protlakem. Maso vložte do polévky, pak uzavřete tlakový hrnec a po sevření vařte ještě asi 30 min.
TIP: Podle chuti můžete ještě zahustit slabou jíškou.
Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Běloruský boršč, Boršč (pro děti od ukončeného 8. měsíce)