Kung-paokung-pao

30.10.2012
Potřebujeme:

½ kg kuřecího masa (prsa, příp. Vykostěné tmavé maso), 2-3 hrsti arašídů (nebo posekaných mandlí), ½ lžičky soli, 1 lžička ml. pepře, ½ lžičky ml. zázvoru, ½ lžičky glutasolu (nemusí být), 2-3 lžíce solamylu, cca dcl sojové omáčky, olej, 1 malá chilli paprička nebo 1 stroužek česneku - podle chuti

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájíme na hrubší nudličky a dáme do misky. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme 1 polévkovou lžíci solamylu a promícháme. Necháme odstát v lednici, nejlépe do druhého dne. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájený pórek, po chvíli kuřecí maso s marinádou. Necháme opražit, aby se masíčko obalilo trochu jako do těstíčka. Přidáme sójovou omáčku, sůl, kari koření, příp. vegetu a dodusíme do měkka. Podáváme s dušenou rýží.

Podobné recepty:

Kachní stehna kung pao, Vegetariánské kung-pao, Kuře na způsob Kung-Pao, Kuře na způsob kung-pao, Kung - Pao