Polévka s plody moře
1, 25 l vody (vývaru), 150 g mražených krevet, 200 g rybího filé, 4 menší brambory, 4 rajčata, čerstvá pažitka, oregano, pepř, sůl
Jak na to:Brambory nakrájejte na plátky. Rajčata blanšírujte asi 10 sec. ve vroucí vodě, pak je oloupejte a rozmixujte. Do hlubokého hrnce vložte brambory a rajčatové pyré, přilijte vodu (vývar), ochuťte oreganem a pepřem. Přiveďte do varu. Když jsou brambory měkké, přidáme na kostky nakrájené rybí filé a vařte dalších 5 min. odkryté. nakonec přidejte rozmrazené krevety a nechte je asi 3 min. prohřát. přidejte pažitku a dochuťte solí, pepřem.
TIP: Polévku můžete podávat jako samostatné jídlo s bílým chlebem.
Fusilli s mořskými plody, rajčaty a vínem, Italské těstoviny s mořskými plody na způsob hostitele na zelenině, Špagety s mořskými plody, Džem z černého bezu, Špagety s plody moře