Vepřové maso s rozinkami

1 kg vepřového masa, 4 cibule, 1 mrkev, ¼ l bílého vinného octa, 6 zrnek pepře, 3 bobkové listy, 2 PL másla, 6 jalovců, 100 g rozinek, ¾ l hovězího vývaru, kmín, sůl
Jak na to:Ocet zřeďte s 50 ml vody a dejte vařit. Přidejte očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, bobkový list, celý pepř, jalovce a převařte. Když nálev vychladne, vložte do něj umyté vepřové maso vcelku a nechte jej na chladném místě 1 - 2 dny. Sporadicky ho otočte.
Pak maso vyjměte a nechte okapat. Posypte ho solí a kmínem a prudce opečte na másle ze všech stran. Do 250 ml marinády přidejte zeleninu, koření a spolu s masem duste asi 1 hod. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem. Maso vyjměte a nakrájejte.
Šťávu propasírujte, zalijte zbylým hovězím vývarem, přidejte rozinky a krátce povařte. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou. Maso podávejte s omáčkou a malými bramborovými knedlíky.
Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso, Vepřové na kmíně, Vepřové na houbách, Vepřové karbenátky s houbami