Máslové telecí řízky se šunkou
600 g telecího masa, 2 lžíce sladké smetany, 50 g másla, 2 žloutky, hladká mouka, 20 g sádla, 80 g šunky, zelená paprika, zralé rajčata, petrželová nať, muškátový oříšek, sůl
Jak na to:Maso omyjte v celku, pokrájejte, semelte, osolte, přidejte nastrouhaný muškátový oříšek, posekanou petrželku a smetanu. Máslo se žloutky vymíchejte, přidejte k masu a spolu promíchejte. Na desce posypané moukou zformujte řízky, které poklademe na rozehřátý grilovací rošt a grilujte z každé strany 3-4 min.
Na roztáté masti opečte na kostky pokrájenou šunku.
Hotové řízky upravte na mísu, na každý řízek položte hromádku opečené šunky a ozdobte pokrájenou zelenou paprikou a rajčaty. Podávejte s opékanými bramborami.
Telecí řízky po boloňsku, Máslové telecí řízky se slaninou, Grilované telecí řízky se šunkou a sýrem, Plnění telecí řízek, Telecí na citronech