Vepřová kýta na rožni po mexicku
2 kg vepřové kýty i s kůží, 5 zelených paprik, 1 lžičku chilli koření, 5 zrnek nového koření, 1 lžičku drceného kmínu, 1 PL oregana, 4 stroužky česneku, 1 pomeranč, sůl
Jak na to:Papriky nasucho opečte, oloupejte a nakrájejte na kousky. Přidejte chilli koření, kmín, utlučené nové koření, oregano, drcený česnek a šťávu z pomeranče a ze surovin vymíchejte pastu. Kůži na stehně nařízněte do čtverečků, maso osolte a dobře potřete marinádou, kterou vetřete i do zářezů v kůži. Poté nechte maso pokryté marinádou 3 hod. odležet.
Pak maso navlečte na rožeň a pomalu pečte doměkka asi 2 hod. Během pečení občas potřete marinádou. Podávejte s chlebem nebo fazolemi.
Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřové maso po uhersky, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce