Hodovnícka husa
13.9.2012
1 husa, kmín, plátky jablek na ozdobení
Jak na to:Hus posolte zevnitř i zvenku a posypte kmínem. Vložte do pekáče, mírně podlijeme a v středně vyhřáté troubě pomalu pečte doměkka a křupavá. Během pečení často prolévejte vypečenou šťávou a podlévejte
Čistou, vypečenou mast slívejte nebo vybírejte. Upečenou husu vyjměte z pekáče a uložte na teplé místo. Ze šťávy odstraňte přebytečný tuk, připáleniny na okrajích pekáče dobře oškrábejte, podlijte horkou vodou a rozvařte. V šťávě poduste plátky jablek, kterými ozdobíte husu.
Hodovníckou husu podávejte z dušeným červeným zelím a houskovými knedlíky.
Pečená husa, Husa jako z Grob, Grobská domácí pečená husa, Plněná labužnická husa, Plněná husa