Bramborový salát
1 kg brambor, 5 vajec, 1 majonéza, konzervovaný hrášek, 2 mrkve, 1 cibule, 2 PL octa, 1 větší kyselá okurka, 2 lžičky hořčice, 1 lžička cukru, pepř, sůl
Jak na to:Brambory důkladně omyjte, uvařte ve slupce a po vychladnutí nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nasekejte nadrobno. Mrkev uvařte ve vodě a nadrobno nakrájejte. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte. Vše spolu s hráškem a nadrobno nakrájenou okurkou opatrně promíchejte.
Do vody dejte ocet a cukr. Míchejte dokud nesevřou, ještě teplé vylijte na salát - asi polovinu tekutiny. Promíchejte, přidejte majonézu, dochuťte hořčicí, solí a pepřem. Podle chuti dolijte zbývající vývar a ještě jednou promíchejte. Dejte vychladnout. Podávejte k masu, salámu, případně jen s bílým pečivem.
Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou, Jarní bramborový salát s ředkvičkami, Vídeňský bramborový salát