Brokolice na česneku a víně
30.8.2012

800g brokolice, 2 stroužky česneku, 3 dl bílého přírodního vína, 100 ml oleje, sůl, bílý pepř
Jak na to:Brokolici rozeberte na růžičky, propláchněte. Větší košťál rozkrájejte na menší kousky. V hrnci rozpalte olej, dejte na něj nadrobno pokrájený česnek, přidejte brokolici, osolte opepřete. Za častého míchání opékejte. Po několika minutách přilijete víno a pod pokličkou duste asi 15-20 min. Brokolice se nesmí rozvařit a měla by si zachovat svou původní podobu. Podávejte k pečenému, grilovanému nebo dušenému masu.
Podobné recepty:Kuře na jehle s brokolicí na víně, Brokolice se zeleninou, Brokolice v špenátovou těstíčku, Omáčka pesto z brokolice, Brokolice s česnekem