Brynzový osuch

Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 1, 7 dl mléka, 1 žloutek, sůl, 40 g oleje, cukr
Náplň: ¼ kg brynzy, 2 dl zakysané smetany, sůl, 1 žloutek, kmín, kopr

Jak na to:

Z vlažného mléka, droždí a cukru připravte kvásek, který nechte na teplem míse vykynout. Vykynutý přidejte k prosáté mouce, do které jste přidali olej, žloutek, podle potřeby dolijte mléko a vypracujte hladké těsto, které nechte vykynout. Potom ho naneste na vymazaný plech a potření brynzové nádivkou. Pečte v dobře vyhřáté troubě 25 až 30 min. Pak promnout pokrájejte.

Náplň: Smíchejte brynzu se zakysanou Smetanu a žloutkem. Povrch nádivky posypte solí, kmínem a nasekaným koprem.

Podobné recepty:

Brynzový koláč, Bramborové oplatky - lokše, Koprový - smetanový osuch, Smetanovo-koprový osuch